سلام؛
بعد از بررسی چند پیشنهاد و مواردی که خودم در حین کار با تستا به نظرم میرسید، بد ندیدم نسخه 1.3 تستا را با بهبودهایی که در زیر لیست شدهاند منتشر کنم:
1- امکان حذف کل داوطلبان با یک کلیک:
یکی از گزینههایی که جای آن در تستا خالی بود، امکان حذف کامل تمامی داوطلبان و یا حذف تمامی داوطلبان شرکت کننده در یک آزمون بود.
معمولاً کاربرد تستا به این صورت است که آزمونی برگزار میشود و نمرات داوطلبان در جایی ثبت میشود و دیگر نیازی نیست که نام و اطلاعات آنها برای همیشه در دیتابیس بماند.
اگر میخواستید داوطلبان را حذف کنید، باید میرفتید یکی یکی آنها را حذف میکردید.
در تستا 1.3 امکانی افزوده شد برای حذف کلیه کاربران.
پس از این به بعد، پیش از برگزاری هر آزمون، اگر نیازی به وجود کاربران قبلی نیست کافی است از صفحه نمایش داوطلبان، روی لینک «حذف کل داوطلبان» کلیک کنید تا دیتابیس از نظر وجود داوطلب تخلیه شود.
البته توجه کنید که با حذف هر کاربر، تمامی تاریخچه او (مثل نتایجش در آزمونهای مختلف) حذف خواهد شد.
2- امکان حذف کل آزموندهندگان یک آزمون:
ممکن است نخواهید کل داوطلبان سیستم حذف شوند. بلکه فقط بخواهید سابقه حضور داوطلبان در یک آزمون خاص حذف شود. (یعنی مثل ینکه هیچ کس در یک آزمون شرکت نکرده باشد) برای این کار، از بخش آمارها و نمودارها، روی لینک "مشاهده" مربوط به «تعداد شرکتکنندگان» کلیک کنید تا لیست افرادی که در این آزمون شرکت کردهاند نمایش داده شود.
در بالای صفحه لینکی اضافه شده است با عنوان «حذف کل آزمون دهندگان این آزمون» اگر روی این لینک کلیک کنید، مثل این است که بگویید هیچ کس در این آزمون شرکت نکرده باشد و آزمون همین الان ایجاد شده است. یعنی سوابق حضور داوطلبان در این آزمون حذف میشود. (خود داوطلبان حذف نمیشوند)
3- رنگی شدن یک در میان سطرهای تمامی جداول:
یکی از معضلاتی که در تستا وجود داشت، این بود که اگر مثلاً لیست صد نفر را مشاهده میکردید، به خاطر ترکیب رنگ مشابه همهی سطرها، پیگیری اطلاعات مقابل اسم یک داوطلب یا یک آزمون، به سختی ممکن بود.
در تستا 1.3 همهی جداول سراسر تستا، به صورت یک در میان رنگی شدهاند تا بهتر بتوان اطلاعات یک سطر را پیگیری کرد.
روی عکس بالا کلیک کنید تا متوجه برخی تغییرات شوید
4- عدم امکان استفاده از AutoComplete:
یک مشکل جالب این بود که اگر یک کاربر با یک نام کاربری و پسورد وارد میشد و طبق معمول یک پیغام مشاهده میکرد که آیا میخواهید این اطلاعات دفعه بعد در فرم به صورت خودکار پر شود؟ و کاربر OK را انتخاب میکرد، کاربران بعدی میتوانست با این نام کاربری و پسورد وارد یک آزمون شود!!
این شد که امکان ذخیره کردن خودکار نام کاربری و پسورد در هنگام ورود به یک آزمون غیرفعال شد. (البته ممکن است در فایرفاکس 3 به دلیل تغییرات این مرورگر، این امکان کار نکند، اما در کلیه نسخههای اینترنت اکسپلورر کار میکند)
5- هشدار، قبل از بستن پنجره در هنگام آزمون:
چند بار اتفاق افتاد که کاربران وسط آزمون خواسته و یا ناخواسته پنجره را میبستند!
در نسخه جدید، امکانی را قرار دادم که قبل از بسته شدن پنجره به کاربر هشدار داده شود.
البته بعد از نزدیک به 12 ساعت کار روی همین امکان ساده، وقتی همه چیز تمام شد و موفق شدم این امکان را آن هم فقط در مرورگر IE (که البته مرورگر اکثر کاربران و مؤسسات و دانشگاهها هم هست) اضافه کنم، متوجه شدم که وقتی به کاربر هشدار داده میشود، تا زمانی که هشدار دیده میشود و کاربر روی OK کلیک نکرده است، زمان سنج از کار میافتد!!!!! البته به محض کلیک کردن کاربر روی Cancel (یعنی نبستن پنجره) دوباره فعال میشود. اما ممکن است کاربر کمی زیرک باشد و به دفعات این پیغام را با اقدام به بستن پنجره فعال کند و از این طریق وقت بیشتری برای آزمون پیدا کند.
این به دلیل ماهیت پیغامهای Confirm است و هیچ راهی نیافتم. (یعنی اگر جریان این قطعه کد و دردسرهای اون رو تعریف کنم که طی این 12 ساعت چی کار میکردم، باورتون نمیشه!)
به همین خاطر، این امکان به طور پیشفرض فعال نیست.
اگر صلاح دیدید این امکان فعال شود، میتوانید فایل index_header را که در پوشه www قرار دارد، با نرمافزاری مثل NotePad باز کنید و در خط دوم، مقدار 0 را به 1 تغییر دهید تا از این پس در مرورگر IE و هنگام آزمون، به کاربر قبل از بستن ناگهانی پنجره هشدار دهد.
تأکید میکنم که اگر احتمال میدهید ممکن است کاربران با فهمیدن این موضوع، زمان سنج را در در دفعات مختلف از کار بیندازند و از این طریق به وقت آزمون اضافه کنند، این امکان را فعال نکنید.
6- درج ویرایش تستا در بخش تنظیمات سیستم و چندین بهبود بصری در بخشهای مختلف تستا.
و اما برای آپگرید به نسخه 1.3 فقط کافی است محتویات پوشه www را از مسیر زیر دانلود نمایید و جایگزین فایلهای قبلی کنید. (فایل config.php مربوط به تستای قبلی را لازم نیست پاک کنید که تنظیمات تستا به هم بریزد. بقیه فایلها را جایگزین کنید)
فایل مربوط به پوشه www با حجم 738 کیلوبایت:
http://www.box.net/shared/0qzlsvlrpp
اگر اولین بار است که قصد دانلود تستا را دارید، میتوانید تستا به همراه WOS را با حجم 14.9 از لینک زیر دانلود کنید:
http://www.aftab.cc/modules.php?name=Downloads&op=getit&lid=142
هر چند تغییرات عمدهای در این ویرایش ایجاد نشده است، اما پیشنهاد ما این است که اگر از نسخههای قبلی تستا استفاده میکنید، برای بیشتر لذت بردن از تستا، به نسخه 1.3 ارتقا دهید
ما را از نظرات و پیشنهادات خودتان محروم نفرمایید.
موفق باشید؛
حمید رضا نیرومند