ronak60
خوب داره پيش ميره
عضو شده در: 8 اسفند 1388
امتياز: 902
|
عنوان: پاسخ به «شب آرزوها» |
|
|
Gytyonline, عزیز سلام؛
من خیلی گشتم تا وجه تسمیه و روایت تاریخی در مورد این شب پیدا کنم و از بعضی صاحب نظرها هم سوال کردم. اما چیزی در این زمینه نبود. و از بحثها به این نتیجه رسیدم که
پیامبر اکرم (صلی الله و علیه و آله) طبق حدیثی این ماه را ماه خدا، ماه شعبان را ماه خودش و ماه رمضان را ماه امتش نامیده است. و بیان میکنند که ماه رجب ماه بزرگ خداست و ماهی در حرمت و فضیلت به آن نمیرسد. و به آن "اَصَبّ" میگویند زیرا که رحمت خدا در آن بسیار زیاد است. و به این علت استغفار در آن تأکید شده تا بهانهای باشد که با درخواست از خداوند این رحمت بیشتر شامل حال بنده شود. زیرا در قران داریم که خداوند از بندگان خواسته بخوانید مرا تا اجابت کنم شما را (ادعونی استجب لکم) . و این شب بهانهای برای رغبت بیشتر بندگان به خواندن پرودگارشان است.
برای اولیاء الله این ماه شروع بندگی خالصانه است برای رسیدن به یگانگی خدا و ماه شعبان الگو گرفتن از پیامبر (صلی الله و علیه و آله) است برای ورود به ماه رمضان.
و اینکه چرا با وجود اینکه تمام این ماه فضیلت دارد اولین شب جمعه مدّ نظر است این طور از روایات برداشت میشود که شب و روز جمعه، سیدالأیام هفته است.
از امام باقر علیه السلام نقل است: " هر شب جمعه از فوق عرش، خدای تعالی ندا میکند که آیا نیست بنده مؤمنی که بخواند مرا از برای دین خود و دنیای خود، پیش از طلوع صبح، پس اجابت کنم او را؟ ... "
البته ذکر دو نکته الزامی به نظر مرسد: یکی در مورد بندگی، نه اینکه در ماههای دیگر نباید وجود داشته باشد. این دو ماه وقت آمادهسازی برای ماه رمضان است. چون در شبهای قدر ماه رمضان مقدرات انسان نوشته میشود و اگر انسان توانسته باشد با اعمال خود شامل مقدرات احسن شود در ماههای دیگر بیمه شده است. و دیگری، خداوند در هر حالتی ناظر بر اعمال بندگانش است و دعایشان را به اجابت میرساند (البته اگر مصلحتی در کار نباشد) اما زمان هایی در روایات خاص معرفی شدهاند که خداوند در آن لحظات رحمت ویژه دارد.
امیدوارم توانسته باشم حق مطلب را ادا کنم.
التماس دعا. |
|