Hamid
مدیريت كل سایت
عضو شده در: 31 اردیبهشت 1384
امتياز: 47855
|
عنوان: ماشین تدریس! |
|
|
این اصطلاح را اولین بار از دهان مدیر مؤسسهای که در آنجا تدریس میکنم شنیدم!
باور نمیکنید چقدر بهم برخورد! هر چند اصلاً با من نبود!
پشت سر یکی از اساتید غیبت میکرد که طبق گفته خود استاد، 17 سال است که حتی تا نقاط کور سیستان و بلوچستان رفته است و همچنان همین درس را بدون نگاه به سرفصلها و ... تدریس میکند!
بعد که این را گفت، گفت: « استادهای این دوره و زمانه شدهاند ماشین تدریس!!! »
عجب اصطلاح شیکی بود! اما واقعاً سوزش داشت
هر چند من هنوز نه سر پیازم و نه ته پیاز، اما اگر قرار باشد من هم یک روز بشوم مثل استاد مذکور، عجب زندگی مسخرهای خواهد شد!
البته الان که بررسی میکنم، به نوعی همین طور شدهام! خندهدارترین چیزی که میتوانم از خودم به عنوان یک ماشین تدریس نسل جدید(!) بگویم، این است که من طی دو روز شنبه و دوشنبه، چهار کلاس «کارگاه کامپیوتر» دارم که در این چهار کلاس، عیناً و دقیقاً تمامی مباحث تکرار میشود!
تصور کنید! چهار بار طی دو روز شما بگویید چطور باید مثلاً در اکسل فرمول نوشت!! (این در حالی است که شما طی این دو سه سال، بیش از ده بار این مبحث را تدریس کردهاید!)
باور نمیکنید، اما تکرار یک مطلب، من را به این مود میبرد:
علاوه بر اینها، دو بار باید مبانی کامپیوتر را تکرار کنم و دو بار هم کلاس زبان را!
اگر کمی منصفانه نگاه کنیم، اصطلاحی بهتر از ماشین تدریس نمیشود روی من و امثال من گذاشت
البته قبلاً هم گفته بودم که هیچ چیز مثل تدریس، به شما مطلب یاد نمیدهد! کافیست سر کلاس زبان بخواهید بگویید «مطلب جانبی» و ندانید «جانبی» چه میشود و ضایع شوید! بعداً که بفهمید جانبی میشود " lateral "، تا ابد در ذهنتان خواهد ماند
این حرف، درست، اما نه چهار بار تکرار مطالب سادهای که هیچ چیز جدیدی برایتان به بار نخواهد آورد!
در این حالت، اگر مثل خیلیها با این وضعیت موافق باشید، که هیچ! اما اگر بخواهید علاوه بر خروجی، ورودی هم داشته باشید، باید دانشجوها را مجبور کنید چیزهایی را یاد بگیرند که شما دوست دارید یاد بگیرید
مثلاً من مجبورم در کلاس مبانی، برای اینکه فقط مگا و گیگا و بیت و بایت را تکرار نکنم، برنامهنویسی به زبان C را هم به خورد دانشجوها بدهم تا خودم مجبور شوم در این زمینه کار کنم تا ضایع نشوم. (کی گفته ضایع شدن بده؟ اگر ضایع شدن نبود، چه عاملی باعث میشد که یک استاد، آپ.تو.دیت باشه؟)
همین! |
|