Hamid
مدیريت كل سایت
عضو شده در: 31 اردیبهشت 1384
امتياز: 47846
|
عنوان: پاسخ به «مشکل لپ تاپ» |
|
|
سلام.
من در مورد خاموش شدن ناگهانی سیستم یه چیزایی بنویسم، شاید به درد شما و کسانی که جستجو میکنن بخوره:
من خودم روی سیستم خانگی این مشکل رو داشتم. بارها مثلاً موقع رایت و امثالهم خاموش شد. اولش فکر میکردم مال داغ شدن CPU باشه... توی اینترنت جستجو کردم و با یک آدم ناشی هم در میان گذاشتم، همه میگفتن برای داغ شدن CPU هست. در حالی که من بارها دما رو اندازه گرفتم و نهایتاً ۷۰ میشد که بعداً فهمیدم کاملاً طبیعی بوده. اون آدم ناشی گفت خمیر سلیکون بین فن CPU و CPU از بین رفته. ما برداشتیم برای محکمکاری، کلی خمیر ریختیم!!!!!!!!!!!!!
سیستم رو روشن کردم، یک دفعه دیدم همون لحظه که آمد توی ویندوز، دما به ۹۵ درجه رسید و خلاصه سیستم برای همیشه خاموش شد!!!!!!!!!
با توجه به اینکه CPU تقریباً هیچ وقت نمیسوزه، بلکه میزنه مادربورد رو میسوزونه، مادربورد نازنین ما که واقعاً ناب بود سوخت!
- قبل از سوختن مادربورد به پاور هم شک کردم اما سه نوع پاور قوی هم بستم و باز همین اتفاق افتاد.
- نهایتاً بعد از بارها و بارها خاموش شدن و انواع و اقسام تغییرات در همه چیز (از جمله حذف قطعات اضافه و غیره) به این نتیجه رسیدم که مشکل به خاطر ناهماهنگیهای برقی بین دو تا DVD-ROM بوده با جا به جا کردن کابل Data در این دو تا مشکل رفع شد!!
- بعداً که مادربورد رو عوض کردم گاهی اوقات وقتی پام به کیس میخورد سیستم هنگ میکرد! متوجه شدم که خار اتصال بدنه کیس با آهن میز کامپیوتر هست و چون زیر مادربورد متصل بود به بدنه کیس، اتصالی میکرد و سیستم هنگ میکرد که این هم جدا کردن بدنه از مادربورد و میز رفع شد. انگار این مشکل رو در اصطلاح بازاریها، «اتصال کوتاه» میگن.
خلاصه به نظر من هرگز به خاطر دمای CPU نیست. روش فهمیدنش هم اینه:
شما اگر داخل تنظیمات BIOS برید معمولاً گزینهای دارید که میگه سرعت فن رو نسبت به بار سیستم تنظیم کن.
وقتی اون کار رو انجام بدید، وقتی سیستم دره ریست میشه و ویندوز بالا میاد و بیشترین فشار هم انگار اون لحظه هست، فن به شدت تند کار میکنه اما وقتی در ویندوز هست من حتی در شدیدترین حالات ندیدم که فن تند حرکت کنه. این نشون میده لزومی نداره که تند کار کنه و یعنی داغ نمیکنه که تند کار کنه...
پس برخلاف اینکه خیلیها میگن به خاطر داغ شدن CPU هست من به چیزهای دیگه مثل:
- اتصال کوتاه بین کیس و مادربورد
- نیاز به جا به جا کردن هاردها و CD-ROMها
- و شاید گاهی تمام شدن عمر مادربورد
شک میکنم. |
|