خدا میدونه چند بار اومدم که نظر بدم بیخیال شدم و رفتم و چند بار هم نوشتم و قبل از ارسال همشو پاک کردم.... الان هم واقعا راضی نیستم که می نویسم و نمیخوام نظر شخصیمو تحمیل کنم ولی احساس می کنم جوونی بعضی از کاربران با تهاجمی آمیخته شده که برای اونها و خودم بهتره که یک سری مسایل عنوان بشه.
اول اینکه در این تاپیک با افرادی که دوست ندارن حجاب داشته باشن یا نا آگاهانه محجبه نیستند طوری برخورد شد و واژه هایی برای آن افراد جامعه در نظر گرفته شد که از توهین و....گذشت و به قول حمید جان با حجاب ها خودشون را در عرش در نظر گرفتند و بی حجاب ها در ته چاه ِ نفهمی و حماقت. و نمیدونم ما تا کی میخواهیم خودمون را عالم دهر بدانیم؟
خودمون قاضی باشیم، دادستان باشیم،مجازات تعیین کنیم، مجری مجازات باشیم و دهان متهم را ببندیم و از حکممون لذت ببریم........باور کنید نمی تونیم همه چیز ما باشیم
اندکی انصاف، انصاف ، انصاف
دوم اینکه در این تاپیک احادیث و آیات قرآن آورده شد و تفسیر شد و ....در حالیکه من نمیدونم تا چه حد ما با این علم ناقصمون مجاز هستیم که برای به کرسی نشاندن حرفهامون مقدسات را دست آویز قرار بدیم؟
و اصلا من نفهمیدم که ما کی عالم و مرجع تقلید شدیم؟
به هرحال صحبت های خوبی هم نقل شد که ایکاش کمی به آنها دقت می شد.
حمید نوشته بود که حجاب در کشور ما قانون هست و ما باید آن را اجرا کنیم. کاملا درسته ما تا زمانیکه در ایران هستیم باید به قانون پایبند باشیم چه دوست داشته باشیم و چه نداشته باشیم. می تونیم تلاش برای تغییر قانون بکنیم ولی نقض قانون هرگز.
یکی دیگر از دوستان نوشته بود حجاب تنها محدود به زنان نیست و به مردان هم مربوط هست و باز هم تنها مربوط به پوشش نیست و به بسیاری از کردار و رفتار و دیگر اعضای بدن ما مانند زبان و چشم هم مربوط میشه. این هم بسیار خردمندانه نوشته شده بود.
اما بابت نگاه بعضی از دوستان به زن دلگیرم و به اینکه همه ی گناه و اشتباه رفتار اجتماعی بعضی از آقایان ( چشم چرانی آنها ) را فقط و فقط نسبت دادند به خانم ها، امیدوارم قبل از هر قضاوتی در مورد من که بشخصه کوچک همه ی شماها هستم کمی تامل کنند و ادامه مطلب را بخونند.
آخه چرا میگید غیرت نیست... کجاست آن غیرت مردان قدیم و ....؟ مگر زنان خودشون بی غیرت هستن؟ مگر زن به حرمت و ارزش های خودش بی اطلاع هست؟ مگر خود ِ زنان نمی دانند که کجا مرتکب اشتباه شده اند و کِی با نشان دادن اندام خود به خود بی احترامی کرده اند؟ که باید رگ ِ غیرت مردانه تصمیم گیرنده باشه؟
خود ِ زنان به همه چیز واقف هستند پس خواهش می کنم اونها را راهنمایی کنیم و نه اینکه با شلاق و غیرت و خشم و اونها را به کاری وادار کنیم که نتیجه این رفتار خشونت بار ما لج بازی آنها باشد.
مطمئنم که هر زنی بیش از من و دیگر مردان از ارزشها و قابلیت های فکری و روحی و روانی خودش مطلع هست. لطفا اینقدر جایگاه و اندیشه زن را بی ارزش نکنید
خواهش می کنم بجای رگ غیرت بدنبال رگه های فکری زنان باشید که از ترس ارائه کردن هزاران سال است که در مغز خود پنهان کرده اند.
لطفا ...خواهشاً به فکر زنان احترام بگذاریم. بخدا سالهاست که بدلیل سرکوب فکر زنان با لغات و واژه هایی مثل غیرت و ضعیفه و ... آنها را به انتهای اندرونی جامعه هول داده ایم و کاری کردیم که حتی گریه هایشان را هم در خفا بکنند. شاید خواستیم از آن مروارید گرانبها مواظبت کنیم ولی آیا به این فکر کردیم که بابت این خودخواهیمون که در بسیاری موارد نادرست هم بوده اورا تحقیر کردیم...خرد کردیم؟
بسیاری از زنان ایرانی بوده اند که بی گناه و در اثر بزرگ نمایی غیرت مردان قربانی شده اند. به اونها هم فکر کنید،
به این فکر کنید که مروارید گرانبها نیاز به حمایت دارد نه مواظبت.
باور کنید ظلم به هر شکلی شایسته نیست. چه در رفتار شما حس شود و چه در فکر شما. ( به همان داستان حمید جان باز هم دقت کنید )
از گِلِه و دل گرفتگیها که بگذریم...میرسیم به حجاب
من این واژه را خیلی سخت نمیگیرم...از نظر من حجاب، حریم یک شخصه
نمیدونم باید واژه حریم را توضیح بدم یا نه؟
با اجازتون با یک مثال کمی این واژه را باز می کنم
ببینید حتی خونه و کاشانه انسان هم حریم و یک محدوده داره که خیلی مشخصه و گاهی با دیوار مشخص شده و گاهی با نرده و شکل های مختلف... ما اگر به هر شکلی بخواهیم این حریم را نقض کنیم و از این محدوده بگذریم کار نادرستی کرده ایم. نقض این محدوده فقط به شکل بالا رفتن از دیوار اون منزل نیست...ما اگر روی پنجه پا بایستیم و یا گردن دراز کنیم و نگاه بی اجازه به درون خانه بیاندازیم هم حریم را نقض کردیم و مرتکب گناه و اشتباه شده ایم.
حجاب یک خانم هم همان حریم اوست و به هرشکلی که بخواهیم در جامعه او را اذیت کنیم و وارد محدوده ی شخصی او بشویم دچار اشتباه شده ایم حتی اگر این حرمت شکنی بوسیله نگاه خیره و مداوم باشه.
مطمئنا منظور منو متوجه میشید...گاهی یک رنگ لباس یا زیبایی یک شخص، توجه انسان را جلب می کند ولی این جلب توجه و یک نگاه کوتاه کردن با چشم چرانی و آزار دادن متفاوت هست و واقعا بعضی وقتها احساس می کنم برخی از مردان با چشم هاشون بیش از دست هاشون یک زن را مورد اذیت و....قرار می دهند و این خیلی ربطی به نوع حجاب اون زن بستگی ندارد و بیش از هر چیز به بیماری و عقده های مرد مربوط میشه. البته این یک واقعیت هست که موارد خاص در هر جامعه ای جلب توجه خواهد کرد همانطور که در یک شهر اروپایی به یک زن با حجاب اسلامی بیش از یک زن با تاپ و دامن نگاه میشه و مورد توجه قرار می گیره. اما باز هم دقت کنید که توجه کردن با چشم چرانی و حریم و پرده درانی
خیلی متفاوته.
پس خواهش می کنم اشتباه و گناه خودمون را به گردن زنان نیاندازیم، حتی اگر آن زن نقض قانون جامعه اسلامی را کرده است ما حق نداریم خود را توجیه کنیم و با چشم هامون و حرکتهامون اون را تحت فشار قرار بدهیم.
حریم ها را حفظ کنیم.
نمونه ی خوب این رفتار درست جامعه لبنان هستش با مردمی با ادیان مختلف، شیعه سنی مسیحی و ... در این جامعه زنانی با حجاب بسیار کامل و زیبا و همچنین زنانی با لباس های غربی مانند دامن های کوتاه و تاپ و غیره هم می بینیم و هردو گروه بسیار بسیار بیش از زنان ایرانی به وضعیت لباس و مرتب بودن خود و وضعیت جسمانیشون رسیدگی می کنن و اگر از حق نگذریم از خانم های ایرانی خوشگل تر هم هستند
ولی بشخصه هرگز چشم چرانی به این شکل و حد ایرانی را حتی در محله های پایین شهر بیروت هم ندیدم. و همه بخوبی و راحت و بدون ترس در کنار هم زندگی می کنن و در هر ساعتی از شبانه روز با خیال راحت در خیابانها تردد می کنند و مثل شهرهای ایران هرگز نیست که زنان حتی با حجاب کامل بعد از تاریک شدن هوا با ترس و لرز در خیابان رفت و آمد کنند و سوار تاکسی شوند. پس ایراد بی حجابی بخشی از جامعه نیست بلکه جای دیگری هست.
حرف من این نیست که ما از لبنان الگو برداری کنیم و یا هرکار دیگه چرا که این امر در تخصص من نیست، بلکه حرف من اینه که:
ما ایرانی ها سالیان درازی ست که حرمت شکنی و دور شدن از اخلاق انسانی را به مسایل دیگر ربط میدهیم، یکی میگه برای اینکه مردان اینطور چشم چرانی نکنن سن ازدواج را به 18 سال برسونیم و یکی میگه برای جلوگیری از گناه گردن زنان را بگیریم و با زور لباس مورد نظرمون را برتن او بپوشانیم و ...............آیا این کارهای ما نتیجه داده؟ ویا نتیجه خواهد داد؟ جواب من خیره
چون ریشه اصلی مشکل را فراموش کردیم. چه زن و چه مرد فراموش کرده ایم که به حریم دیگران احترام بگذاریم، حرمت شکنی نکنیم. با نگاه و دست و فکرمون دزدی نکنیم !!!!
در حالیکه روز به روز در انجام نقض قانون وقیح تر می شویم به دنبال راه فرار و توجیه این اعمال شنیع هستیم.
پس خواهش میکنم قبل از درست کردن جامعه و دیگران....خودمون را درست کنیم
امیدوارم شما دوستان عزیز را ناراحت نکرده باشم و بسیار امیدوارترم که شما بزرگواران صحبت های من را به دل نگیرید و تنها کمی منصف باشید.
به هرحال این صحبتها فقط یک نظر شخصی هست و شاید مورد پسند شما عزیزان نباشه و امیدوارم اگر مخالف صحبتهای شماست بگذارید که تنها محدود به همین تاپیک باشه و اون را به مسایل دیگه بسط ندید.
خیلی متشکرم که وقت گذاشتید. موفق باشید