Hamid
مدیريت كل سایت
عضو شده در: 31 اردیبهشت 1384
امتياز: 47846
|
عنوان: تعطيلات نوروز خود را چگونه گذران |
|
|
سلام؛
عيد شما باز هم مبارک
مطمئنم تا به حال بارها با اين موضوع انشاء بعد از تعطيلات در دوران ابتدايي و راهنمايي درگير بوديد درست نميگم؟!
اما سفري که من طي اين چند روز تعطيلات داشتم، دليلي شد بر اينکه اين موضوع رو در اين سنين پيري(!) هم مطرح کنم و از شما بخوام که شما هم در اين باره پست بفرستيد
من و خانواده، امسال يکي از جالبترين سفرهاي نوروزي رو داشتيم!
سوم فروردين، صبح، راه افتاديم به سمت قم، بعد از زيارت، راهي کاشان شديم، در باغ فين کاشان ناهار رو زديم، بعد راهي اصفهان شديم...تا فرداي اون روز، عصر، در اصفهان بوديم و چند جاي ديدني اصفهان رو براي چهارمين بار(!) ديديم و راهي يزد شديم. شهر بادگيرها! از بين کل شهرهايي که گشتيم، تا به حال يزد نرفته بودم و اون روز فهميدم که چقدر ضرر کردم که زودتر اينجا نيامده بودم! دو روز اونجا بوديم و سپس راهي شيراز شديم. تخت جمشيد و حافظيه و سعديه و چند جاي ديدني ديگه و از اونجا برگشتيم ساوه...
اما در طي اين سفر دهها جاي ديدني رو ديديم که قبلاً نديده بوديم!
شهر يزد يکي از زيباترين جاهايي بود که حتي با گوگلارث به صورت مجازي سفر کرده بودم!!
بيش از 30 مکان تاريخي که ديدن هر کدام بر لذت سفر شما ميافزايد!
- مجموعه زيبا و عظيم اميرچقماق
- باغ دولت آباد
- خانه لاريها
- مسجد جامع کبير يزد
- مسجد و مصلاي جامع
- مجموعه زندان اسکندر
- آتشکده
- حمام خان و ...
از قدم زدن در کوچههاي سادهي شهر يزد چنان لذتي ميبريد که باور نميکنيد!
مردم به شدت خونگرم و مهماننواز و مؤمن و دوستداشتني شهر يزد از اماکان تاريخي آن، بيشتر به ذهن انسان ميماند!
خلاصه، لذتي که از سفر به اين شهر بردم، در هيچ سفري تجربه نکرده بودم...
اگر هنوز به يزد سفر نکردهايد، پيشنهاد ميکنم اولين جايي که در آينده برايش برنامهريزي ميکنيد، يزد باشد!
راستي! همين مواقع که اوائل بهار است، موقع خوبيست. هرگز در فصلهاي گرما هوس سفر به آنجا نکنيد! هوايش خيلي گرم است! در حدي که چند تا سرباز از همشهريهاي خودم در آنجا ديدم و دليل آنجا بودنشان را پرسيدم، گفتند ايام محرم، ده روز بدون اجازه غيبت داشتهايم و آمدهايم ساوه، به همين دليل، تبعيدمان کردهاند يزد!!
اما اين روزها هواي خوبي داشت. به خصوص اگر بعد از بازديد از همه جا، برويد به باغ دولتآباد و يک فالوده توپ در حياط باصفايش بزنيد
و اما، قبلاً شيراز رفته بودم، ولي قسمت نشد تخت جمشيد بروم! دو سال پيش که رفتيم شيراز، از شانس بد ما از آن بارانهاي چند روزه شيرازي گرفتن گرفت! جالب است که فکر ميکرديم چند دقيقه بيشتر طول نخواهد کشيد، به همين خاطر زير يکي از ايستگاههاي اتوبوس ايستاديم تا باران بند بياد، يکي از شيرازيها رد شد و پرسيد: لابد وايستاديد تا باران بند بياد؟ گفتيم: بله! گفت: پس بايد يکي دو روزي اينجا بايستيد! در شيراز باران نميآيد، اما وقتي ميآيد، بند آمدنش با خداست!!
اما امسال، برعکس، آنقدر گرم بود که وقتي از تخت جمشيد برگشتيم، انگار از آفريقا برگشتهايم! سوختگي درجه يک!!
اما عظمت و زيبايي تخت جمشيد مگر ميگذارد شما احساس کنيد که پوستتان دارد ميسوزد؟!
الله اکبر! باور کنيد طي مشاهده تخت جمشيد و در حين توضيحات راهنما، بيش از 100 بار الله اکبر گفتم! از بس سر و شکوه در اين تخت جمشيد نهفته است!
شايد در نگاه اول، مثل خيليها از دادن همان 500 تومان هم براي بليط ناراحت شويد، اما وقتي يک راهنماي خوب برايتان تا گلهاي دست نقشهاي انسان بر روي ديوارها توضيح دهد، آنوقت ناخودآگاه حالتي به شما دست ميدهد که انگار با از دست دادن تخت جمشيد، يکي از نزديک ترين افرادتان را از دست دادهايد! باور کنيد حالتي که تا دو ساعت بعد از بيرون آمدن از تخت جمشيد به من دست داد، همان حالتي بود که ساعات اوليه از دست دادن پدر خدابيامرزم به من دست داده بود! گاهي اوقات انسان فکر ميکند بدون او يا آن، زندگي بيمعناست!
اگر تخت جمشيد نرفتهايد نيمه ديگر عمر شما هم بر باد رفته! (نيمه اولش احتمالاً در نديدن يزد از دست رفته بود )
حتماً کتابها و سيديهايي که در نمايشگاه مربوطه فروخته ميشود را بخريد، محشرند! به خصوص سيدي پارسه و کتاب دکتر شاپور شهبازي
خلاصه، از ابتدا تا انتهاي اين سفر دهان ما به نشان تعجب از فرهنگ و شکوه ايران و ايراني باز مانده بود!
هر چند الان از اينکه در اين ايام و به خصوص در اين سال که مردم، 30 درصد بيشتر از هميشه سفر کرده بودند، راهي اين سفر شدم، پشيمانم، اما باز هم سفر رؤيايياي بود!
به شما پيشنهاد ميکنم زماني به جز تعطيلات را براي اين نوع سفرها انتخاب کنيد!
چون احتمالا وقتي 45 دقيقه در صف تهيه بليط براي يکي از اماکان (حتي قبر حافظ خدابيامرز!) منتظر بمانيد، بقيه را بيخيال ميشويد!
ضمناً يک گالري عکس کوچک از اين سفر تهيه کردهام که فکر ميکنم ديدنش خالي از لطف نباشد!
http://picasaweb.google.com/aftabgardan.cc/Nowruz1387
از اين سفر چيزهاي زيادي آموختم که فکر ميکنم بايد جايي گفته شود تا بقيه هم براي سفرهاي بعدي در نظر بگيرند.
مطمئنم شما هم چيزهاي زيادي از اين نوع سفرها براي گفتن داريد، پس معطل نکنيد، منتظريم |
|