چند وقت پیش یکی از دوستان دورهی دبیرستان رو دیدم. جدا از اینکه لحظاتی باهم بودیم و لذت بردیم... در میان صحبتها ازم پرسید که مستند میراث آلبرتا رو دیدم؟ من هم جواب دادم: خیر. گفت برو و حتما دانلود کن و ببین. گفتم در چه موضوعی هست؟ گفت در مورد فرار مغزها از کشور و ... . من هم مثل خیلیها توی ذهنم گفتم حتما یکی از همین مستندهای آماتوری هست که همه چیزش رو تا انتها پیش بینی میکنی... به همین دلیل زیاد جدی نگرفتم. تا اینکه اتفاقی در اینترنت به این مستند برخوردم و دانلود کردم.
باورتون نمیشه ساعت 3 یا 4 نیمه شب داشتم این مستند رو نگاه میکردم و پلک هم نمیزدم! بعدش هم اصلا خوابم نمیبرد! خلاصه اینکه به قول معروف با این مستند خیلی حال کردم... نکات زیادی نظرم رو جلب کرد که دوتا از مهمهاشو سریع میگم:
1. کیفیت و نحوهی فیلمبرداری این مستند بسیار عالی هستش. من که گرافیککار هستم واقعا لذت بردم از چنین کاری...(واقعا حس میکنم امیدم به زندگی بیشتر شده!
)
2. جدا از برداشتها و نظراتی که ممکنه هر کسی در مورد این مستند داشته باشه و قابل احترامه. نتیجهای که بیشتر از هر چیز برای من داشت: تلاش و کوشش بیشتر بود...
مستند میراث آلبرتا
در سایت رسمی آن آمده است:
متن رسمیای که درباره مستند میشود نوشت، یک همچین چیزیست:
“هر سال، تعدادی زیادی از دانشجویان نخبهی دانشگاه شریف و دیگر دانشگاههای برتر کشور، برای ادامهی تحصیل، مهاجرت کرده و راهی کشورهایی نظیر امریکا میشوند. حسین، راوی مستند، که خود از دانشجویان مقطع ارشد دانشگاه شریف است، به بررسی این پدیده میپردازد.”
توضیح غیر رسمیاش اما، تقریبا همین چند خط است:
“آنها که میروند وطنفروش نیستند. آنهایی که میمانند عقب مانده نیستند. آنهایی که میروند، نمیروند آن طرف که مشروب بخورند. آنهایی که میمانند، نماندهاند که دینشان را حفظ کنند. همهی آنهایی که میروند سبز نیستند. همهی آنهایی که میمانند پرچم به دست ندارند. آنهایی که میروند، یک ماه مانده به رفتنشان غمگین میشوند. یک هفته مانده میگریند و یک روز مانده به این فکر می کنند که ای کاش وطن جایی برای ماندن بود. و آنهایی که میمانند، می مانند تا وطن را جایی برای ماندن کنند…”
این همان متنیست که روی کارت دعوتهای مراسم رونمایی نوشته بودیم، و البته منبع اصلیاش، یکی از نشریات دانشجویی دانشگاه شریف است. پیرنگ مستند میراث آلبرتا، چیزیست نزدیک به همین متن.
برای دانلود مستند میراث آلبرتا به سایت رسمی آن مراجعه و در حجمهای مختلف با لینک مستقیم دانلود کنید.(به کسانی که از نظر حجم دانلود مشکلی ندارند پیشنهاد میکنم بالاترین کیفیت(3 گیگابایت) رو دانلود کنند و از دیدن مستند لذت ببرند...)
(نکته: ادامهی این مستند اکنون در حال ساخت در خارج از کشور میباشد...)