ghodrat
داره كولاك ميكنه!
عضو شده در: 13 بهمن 1384
امتياز: 5469
|
عنوان: سود بردن، بهتر از مزد گرفتن است |
|
|
جادوي كار پارهوقت
«برايان تريسي» و «آنتوني رابينز» در زمرهء مشهورترين مربيان در حوزهء مديريت، فروش، راهبري و رفتارشناسي انسان هستند. جيم رآن، استاد اين دو مربي برجستهء جهاني است و استاد بسياري از بزرگاني نظير رابينز و تريسي. به نوشتهء كتاب، «رآن»، جزو 10 مربي برگزيده در صنعت بازاررساني شبكهاي است.
«جادوي كار پارهوقت» كتابي است مبتني بر پيادهسازي لوح فشردهء صوتي ( CD ) «رآن». او در اين لوح فشرده، شيوههاي راهبري و موفقيت را در اين صنعت معرفي ميكند. اين شيوهها فلسفههاي شخصي اوست كه رآن، زندگي خود را بر اين پايه استوار كرده و بر اين باور است كه چنين اصولي، زندگي شخصي و كاري را رشد ميدهد، افزون بر آن درآمد سرشاري نيز نصيب خواهد كرد.
آيا مايليد با اين اصول آشنا شويد؟ اصولي كه از خلال گفتارهاي «رآن»، معرفي ميشود. شايسته است تاكيد شود پس از مطالعهء اين متن بهتر است كتاب مطالعه شود، همچنين دريابيم به عدد انسانها، راههاي موفقيت وجود دارد.
ضرورتي ندارد همگي انسانها، به مسيري واحد براي دستيابي به موفقيت تكيه زنند اما ضروري است موفقترينها را شناسايي كنند، راههاي رفتهء آنان را مورد مطالعه و بررسي قرار دهند، از بين راههاي رفتهء آنان، دست به انتخاب بزنند، اگر در راههاي رفتهءديگران، نيك بنگرند درمييابند با تغييراتي در آن راههاي رفته، شيوهاي جديد براي خود بيافرينند كه در پرتو آن اقدام كنند تا به موفقيت و شادكامي دست يابند.
به هر رو آنچه در پي ميآيد، اصولي است كه «رآن» در اين كتاب برآن تاكيد ميورزد، چون موفقيت خود را ناشي از به كارگيري اين اصول ميداند.گفتني آنكه جادوي كار پارهوقت اثري است از «جيم رآن» با پيادهسازي، ترجمه و ويرايش توحيد فريدوني، امير رضاهاشمي و رامين درگاهي. انتشارات آسيم، ناشر اين اثر، امسال اين كتاب را با تيراژ 5000 نسخه چاپ و در اختيار علاقهمندان قرار داد.
رآن در اين كتاب - جادوي كار پارهوقت- 12 اصل ارايه ميدهد. اين 12 اصل كدامند. 12 اصل «جيم رآن» به شرح زير است:
1- يافتن يك فرصت كاري
2- سود بردن، بهتر از مزد گرفتن است
3- جادوي كار پارهوقت
4- تنظيم بادبان
5- قانون نسبتها
6- قانون كاشت و برداشت
7- پرورش مهارتها
8- بياييد با هم كار كنيم
9- ارتباط، معرفي و تمجيد
10- سزاواري در برابر نيازمندي
11- مهارتهاي شما، آيندهتان را رقم ميزند
12- خوب زندگي كنيد
سود بردن، بهتر از مزد گرفتن است
«رآن» با صراحت اذعان ميكند نه در دبيرستان و نه در دانشگاه، هيچگاه در اين باره سخني را نشنيده است و به مجرد ورود به دنياي كار، به اين اصل دست مييابد.
«رآن» ميگويد وقتي كار ميكنيد، در پي كسب درآمدي هستيد براي كرايهءخانه، گذران اوقات فراغت، تامين نيازهاي زندگي، اين در حالي است كه اگر تغيير رويه دهيد، انرژي كاري شما افزايش مييابد. جملهء صريح رآن چنين است: «باورتان نميشود زماني كه براي سود و ثروت كار ميكنيد و نه براي پرداخت كرايهء خانه، صبح را با چه انرژياي آغاز ميكنيد! شما با كاركردن در اين سيستم، شانس بزرگي براي ثروتمند شدن داريد.»
جادوي كار پارهوقت
سومين اصل جادويي رآن، جادوي كار پارهوقت است. نگاه «رآن» متفاوت از اتفاقي است كه در جامعهء ما رخ ميدهد.«كار پارهوقت» اكنون به شيوهاي رايج تبديل شده است.
افراد پس از اتمام كار، كاري كاملا متفاوت و گاه در سطحي بسيار نازلتر را در باقيماندهء روز پيميگيرند. چنين كاري غالبا نيازي به مهارتهاي ويژه ندارد اما آنچه رآن بر آن تاكيد ميورزد آن است كه در اين كار پارهوقت، ضروري است شما با مهارتها و تكنيكهاي جديد آشنا شويد.
چنين نگاهي باعث ميشود شما با «قابليتي» تازه، فعاليتي جديد و بيشتر در سطحي عاليتر را پيبگيريد. بديهي است اين «قابليت» پلههاي ترقي شما را مهيا ميكند.
قطعا به مرور زمان، هم درآمد بيشتر نصيب شما ميكند و هم احساس ميكنيد كه قابليتهاي بيشتري را براي آينده كسب ميكنيد.
تنظيم بادبان
چهارمين قانون جيم رآن با تمثيلي لطيف قرين است: «همهء ما، شبيه به يك قايق بادباني در وسط دريا هستيم، اين مسير وزش باد نيست كه مقصد ما را تعيين ميكند بلكه اين قايقران و تنظيمات بادبان است كه مسير را معين ميكند.
از اين مثال، هر كسي ميتواند به نحوي در زندگي خود استفاده كند. بادها براي همهء ما، به طور يكسان ميوزند، باد مصايب، باد فرصتها، باد تغييرات! آنها حتي زماني كه قايق ما سروته شده است نيز ميوزند! بادهاي موافق و ناموافق، همواره در حال وزيدنند اما به خاطر داشته باشيد، بادها براي همهء ما، به طور يكسان ميوزند: «باد اقتصاد، باد اجتماع، باد سياست! فقط تفاوت در اين است كه شما قايق را كي به مقصد ميرسانيد؟ يكسال؟ سه سال؟ پنج سال؟ تفاوت، در زمان رسيدن و تنظيمات بادبان قايق شماست، نه بادي كه ميوزد.»
دو توصيهء جالب را «جيم رآن» در اين فصل تاكيد ميكند.
1-نخواه كه مسايل آسان شوند و مشكلات كمتري داشته باشي، بلكه تلاش كن كه تو توانمندتر شوي و مهارتهاي بيشتري كسب كني.
2-انسان، قادر به انجام كارهاي شگفتانگيزي است، به شرط آن كه از اتفاقات آينده نهراسد.
همچنان اين قوانين را ميتوانيد جستوجو كنيد اما بخش پاياني كتاب، گفتوگويي است كه با جيم رآن انجام شده اين گفتوگو نيز در خور توجه است. براي نمونه اين پرسش و پاسخ را بخوانيد كه در صفحات انتهايي چنين آمده است:
شما اغلب راجع به هدفگذاري، صحبت ميكنيد، چرا؟
چون آموختن هدفگذاري (Setting Goal) ، زندگي مرا تغيير داده است. روزي مربيام به من گفت: «فهرست اهدافت را به من نشان بده. به او گفتم، «من چنين فهرستي ندارم». او گفت: «اگر تو فهرستي از اهدافت نداري، من ميتوانم حدس بزنم كه موجودي حساب بانكي تو نيز بيش از چندصد دلار نيست!»
من گفتم: «آيا اگر فهرستي از اهدافم را تعيين كنم، مقدار موجودي حساب بانكيام تغيير ميكند؟»
او گفت: «حتما. من طرفدار اهداف هوشمندانه (smart) هستم. مشخص (specific) ، قابل اندازهگيري (measurable) ، قابل دستيابي (Attainable) ، واقعبينانه (Realistic) ، زمانبندي شده (Time-sensitive)
من از افراد ميخواهم كه فهرستهايي با اين عناوين، تهيه و يادداشت كنند: «افرادي را كه ميخواهند تا 10 سال آينده ملاقات كنند، مهارتهايي كه ميخواهند ارتقا دهند، سرمايهگذاريهايي كه ميخواهند انجام دهند، تجربياتي كه ميخواهند به دست آورند و زماني كه اين كارها را انجام دادند، كنار آنها را علامت بزنند. اين مساله خيلي مهم است.»
منبع :
mlm |
|