maxpal97
سَرور ماست!
عضو شده در: 23 مرداد 1384
امتياز: 8010
|
عنوان: آشنایی با DRAWING API در فلش |
|
|
یکی از ویژگی هایی که از Flash MX به Flash اضافه شد Drawing API هست. Drawing APIبه مجموعه Action هایی گفته میشه که به شما این امکان رو میدن که با استفاده از اونها بتونین خط و منحنی و همچنین رنگ های solid و gradient رسم کنید. بنظرم این واقعا عالیه! هرچند که توجه زیادی (بیشتر میون خود ما ایرانیا) بهش نشده ولی کارای خیلی جالبی میشه باهاش انجام داد و کاربرداش فقط به اون چند مورد بالا ختم نمیشه.
خوب، برای شروع کار باید ابتدا Action های مربوطه و چگونگی کاربردشون رو بشناسین که این قسمت رو به فقط معرفی Action ها اختصاص میدم چون با چگونگی کاربردشون خیلی طولانی میشه!
اولین و مورد نیاز ترین Action برای شروع کار createEmptyMovieClip هست که همونطور که از اسمش پیداست برای ایجاد یک Movieclip خالی به کار میره. البته هیچ اجباری نیست که شما حتما line ها و color هاتون رو در یک movieclip ی که با اکشن ایجاد شده رسم کنین. میتونین در یک movie که دستی ایجاد کردین (چه خالی و چه محتوی symbol های دیگه) هم این کار رو انجام بدین. ولی بهتره برای نظم کار و تسلط بیشتر با Action این کار رو انجام بدین.(همونطور که گفتم کاربرد این Action ها رو در قسمت بعد توضیح میدم)
Movieclipی که با createEmptyMovieClip ایجاد میکنین در مختصات (0،0) در scene قرار میگیره و میتونیم برای جا به جا کردن اون از اکشن moveTo استفاده کنیم.
Action بعدی lineStyle هست که با استفاده از اون ضخامت ، رنگ و مقدار alpha ی خط هایی که میخوایم رسم کنیم رو مشخص میکنیم.
با اکشن lineTo با دادن مقادیر x و y خط ها رو رسم میکنیم (دقت کنید خط نه منحنی!).
با اکشن curveTo با دادن مقادیر x ، y، مقدار خمیدگی(لنگر) x و مقدار خمیدگی y منحنی ها رو رسم میکنیم.
با اکشن دو قسمتی beginFill و endFill داخل اشکال رسم شده رو میتونیم رنگ کنیم(البته فقط رنگ solid)
اکشن دو قسمتی beginGradietFill و endFill این امکان رو به ما میده که بتونیم رنگهای شیب دار (linear و Radial) رو به اشکالمون اختصاص بدیم.
ایجاد یک Movie clip
createEmptyMovieClip
جابه جا کردن یک Movie clip
moveTo
تعیین ضخامت، رنگ و alpha ی خطها
lineStyle
رسم خط
lineTo
رسم منحنی
curveTo
رنگ کردن یک Object به صورت solid
beginFill